Logo Meulendijks  Logo VvPN
Vakmanschap

logo5


Stemmen is geen beschermd beroep. Men kan zich –ongekwalificeerd- vrij vestigen als pianostemmer. Wel zijn er diverse certificaten voor technici. John Meulendijks behaalde het certificaat van de driejarige vakopleiding (tegenwoordig het Hout- en Meubileringscollege) in 1991, werkte vier jaar in loondienst, en behaalde het certificaat van de vakvereniging , toen dat werd ingevoerd. Hij is daarmee “certified pianotuner”.

Hij heeft voor de vakvereniging VvPN mede vormgegeven aan dit certificaat. John is een toegewijd vakman die de ontwikkelingen in het vak nauwgezet volgt en toepast.

John over zijn visie op stemonderhoud: “Een stemming moet het maximale uit een instrument halen. Het onderscheid dat soms wordt gehanteerd tussen concertstemming en gewone stemming is daarom betwistbaar: bij ons krijgt u dus het best haalbare. We letten daarbij altijd op de conditie en de mogelijkheden van het instrument. Vereist een instrument verdere afregeling, of reparatie, dan overleggen we hierover en zoeken de beste aanpak”

logo5


<- Menu                   Vakmanschap                   Volgende ->